Facebook Twitter Gplus Flickr Pinterest YouTube E-mail RSS

Ο Βασιλιάς του Τρακ της Μαρίας

Κανονικά ο τίτλος θα έπρεπε να είναι «Ο Βασιλιάς του Τρακ της συγγραφέως Μαρίας Πετρίτση» αλλά για μένα δεν είναι έτσι. Η Μαρία Πετρίτση, για μένα, είναι Μαρία σκέτο. Είμαστε φίλοι, είμαστε ευαίσθητοι κι όχι σαν τα μούτρα σας, και μου επιτρέπει να την φωνάζω με το μικρό της όνομα. Οπότε αυτή η δημοσίευση έχει τίτλο «Ο Βασιλιάς του Τρακ της Μαρίας»

Είναι δύσκολο να είσαι αντικειμενικός όταν γράφεις για πράγματα που έχουν γράψει αγαπημένοι φίλοι σου. Για αυτό αν πιστεύετε πως εδώ θα διαβάσετε μια αντικειμενική βιβλιοκριτική γελιέστε. Πρώτα από όλα γιατί δεν είμαι βιβλιοκριτικός και δεύτερον γιατί το βιβλίο «Ο Βασιλιάς του Τρακ» το γνώρισα και το αγάπησα πριν βγει στις προθήκες των βιβλιοπωλείων.

Ο Βασιλιάς του Τρακ

Ήταν τότε τέλη Οκτώβρη του 2013 που στην πρώτη μας εκπομπή «Είμαστε ευαίσθητοι κι όχι σαν τα μούτρα σας» στο Radiobubble η Μαρία μου έκανε την τιμή να ακούσω για πρώτη φορά ένα απόσπασμα από τον Βασιλιά του Τρακ.

Το απόσπασμα άρχιζε με τη φράση «Μείνε ακίνητη με πρόσταξε (…)» και τέλειωνε «Τελειώσαμε για απόψε…»

Στο χρόνο που χρειάστηκε να διαβάσει στην εκπομπή το απόσπασμα εγώ κατάλαβα πως αυτό είναι ένα βιβλίο που το θέλω.

Πέρασαν μήνες μέχρι να εκδοθεί. Στο διάστημα αυτό προσπαθούσα να της εκμαιεύσω μικρές εικόνες από το βιβλίο.
«Ποιος είναι ο Βασιλιάς;» «Ποια είναι η Foxy_Lady ;» «Γιατί έχουν τρακ οι ήρωες του βιβλίου;» δεκάδες ερωτήσεις και μια μανία για spoilers με είχε πιάσει.

Η απάντησή της Μαρίας ερχόταν με την απόγνωση και μαζί με την ηρεμία του συγγραφέα που γνωρίζει πως ό,τι και να κάνει, ό,τι και να έχει γράψει, τα γεγονότα που περιγράφει στο βιβλίο δεν περνάνε στο παραμικρό από το χέρι του. Όπως ακριβώς αισθάνεται και ο ήρωάς της. Ο Νύσης. Με άφηνε με μια τεράστια ίντριγκα γιατί στην ουσία αναγνώριζα εικόνες που θα μπορούσαν να είναι κομμάτια της δικής μου ζωής την οποία όμως δεν της την είχα διηγηθεί ποτέ.
Που τα γνώριζε; Που τα έμαθε; Τι συμβαίνει;

Μέχρι που έφτασε η πολυπόθητη ημέρα να αποκτήσω το βιβλίο. Επτά ήρωες. Μαγικός αριθμός το επτά.

Η Οφηλία που τα πανηγύρια τα κωλάδικα και οι εθνικές οδοί είναι ο κρυφός καημός της.

Ο Μπίλι που καταλάβαινε ότι κάποιος σάρωνε τη ζωή του, περνώντας όλα τα δεδομένα σε έναν αόρατο σκληρό δίσκο και κατέγραφε ακόμη και την παραμικρή λεπτομέρεια που τον αφορούσε.

Η Μιράντα που την έσχατη στιγμή σε εκείνο το μπουρδέλο λύγισε. Του μίλησε τρυφερά. Εκείνος δεν το άντεξε.

Η Ορτανσία που πιστεύει πως είναι αδρανής. Αδιαπέραστη και ανθεκτική. Αλλάζει συχνά χρώμα και μορφή. Γίνεται χρήσιμη. Για τους άλλους.

Ο Νύσης. Προστατευμένος και ευτυχής. Και ταυτόχρονα εντελώς μόνος. Δεν είναι. Έτσι κι αλλιώς αισθάνεται σαν να τον κινεί κάποιος «από ψηλά με τηλεχειριστήριο».

Η Ρόζα που άρχισε να συνηθίζει το μακελειό. Πίνει το αλκοόλ της άλαλη και παίζει σε αβέβαιο τερέν. Το κάθετί, για να συμβεί θέλει τον τρόπο του. Και τον άνθρωπό του.

Η Μαριάνθη. Το κορίτσι της καντίνας. Όχι ακριβώς. Η Foxy_Lady σε ένα τσατ. Ό,τι και να λένε οι πελάτες ενός τσατ ή μιας καντίνας είναι απλώς πελάτες που πεινάνε, θέλουν να φάνε και μετά να πάνε σπίτια τους. Τον άνθρωπο πίσω από την καντίνα ή πίσω από την οθόνη τον βλέπουν σαν το μέσο για να γεμίσουν το πεινασμένο τους στομάχι. Άντε και να ρίξουν και καναν εύκολο πούτσο, αν τους κάτσει μετά το ντονέρ.

Ποιοι είναι όλοι αυτοί οι ήρωες της Μαρίας γαμώτο; Και πως η Μαρία τους έπλασε να ξέρουν τόσα πολλά για μένα; Για όλους εμάς;

«Είναι ένα βιβλίο συμπτώσεων» μου είχε πει πριν το διαβάσω. Τώρα που το διάβασα θα ήθελα να της απαντήσω «Ναι είναι ένα βιβλίο συμπτώσεων αλλά όχι αυτών που νομίζεις» Είναι ένα βιβλίο επτά ηρώων που αφηγούνται τη ζωή τους ως σύμπτωση. «Τέτοιες συμπτώσεις συμβαίνουν μόνο στο σινεμά, άντε και σε κανένα τολμηρό βιβλίο» φωνάζει η Μιράντα. Ναί και σε κανένα τολμηρό βιβλίο. Και το βιβλίο της Μαρίας είναι τολμηρό.

Είναι ένα βιβλίο που παίζει με όλες τις αισθήσεις κι όπου η «Η όσφρηση είναι η σοβαρότερη αίσθηση».

Είναι ένα βιβλίο που οι επιγραφές με μπλε νέον έχουν ένα ήχο που σου τρυπάει το κεφάλι.

Είναι ένα βιβλίο διασκέδασης: «με διασκεδάζει να πηγαίνω επίσκεψη σε σπίτια αγνώστων και να βλέπω πώς ζουν, τι πράγματα έχουν, τι μυρίζει εκεί»

Είναι ένα βιβλίο για διαδικτυακούς έρωτες που δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτε από τους μεγάλους έρωτες

Είναι ένα βιβλίο που οι ήρωες του νιώθουν ένα απίστευτο αριθμό συναισθημάτων πριν νιώσουν τρακ ή και αμέσως μετά το τρακ.

Τρακ που νιώθω κι εγώ τώρα που γράφω για τον Βασιλιά του τρακ της Μαρίας.

Ο Βασιλιάς του Τρακ μπορεί να είναι ένας σφιχτοδεμένος κόμπος που πιστεύει πως δεν πρόκειται να λυθεί ποτέ αλλά τα μαγικά χέρια της Μαρίας τον λύνουν για να ξαναδεθεί σε ένα αέναο παιχνίδι λογοτεχνικού bondage.

Ο Βασιλιάς του τρακ είναι ένας σόουμαν που φοβάται να εμφανιστεί μπροστά στο κοινό του γιατί είναι σίγουρος πως δε θα καταφέρει να πει σωστά τα λόγια του και θα ξεχάσει τη σπουδαιότερη ατάκα του την πιο ακατάλληλη στιγμή αλλά δεν ξέρει πως αυτή ακριβώς είναι η σπουδαιότερη ατάκα του στην πιο κατάλληλη στιγμή.

Ο Βασιλιάς του τρακ είναι εκείνος που φοβάται πως κανείς δε θα τον πιστέψει γιατί είναι ο πιο αξιόπιστος

Ο Βασιλιάς του τρακ είναι ο πανικός που στο βιβλίο βέβαια έχει όνομα τον λένε …ο Βασιλιάς του τρακ της Μαρίας

Written by SykoFantiS_Bastoyni

SykoFantiS_Bastoyni

Είμαι ο Μανόλης, Λατρεύω την αστρονομία, το κρύο, τη μουσική, και τις παθιασμένες κουβέντες. Είμαι ευαίσθητος, και όχι σαν τα μούτρα σας.

 
© Creative Commons License
Εξομολογήσεις Κανιβάλων by SykoFantiS Bastoyni is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 3.0 Unported License.
Based on a work at http://www.e-cannibals.gr/blog/.
Permissions beyond the scope of this license may be available at http://www.e-cannibals.gr/blog/

wordpress counter
.